Prisene på et forbrukslån kan variere i stor grad. Man kan oppleve en effektiv rente fra 7,99% og opp til flere hundre prosent, og derfor er det viktig å tenke gjennom hvilke behov man egentlig har og hvor raskt man behøver penger.

I dag har man muligheten til å låne penger og få pengene utbetalt samme dag, men dersom man ikke behøver det, så kan man spare en god del penger på å benytte ordinære tilbydere i stedet for mindre tilbydere som har spesialkompetanse for slike lån.

Et godt tips er å benytte seg av en sammenligningstjeneste som sammenligner forskjellige typer lån for å få den beste prisen. De ulike lånene avhenger av lånebeløp og nedbetalingstid, men det er ofte de ordinære forbrukslånene som gir lavest rente, her kan du låne opp til 600.000 kroner.

Når man tar opp et forbrukslån er vanligvis den maksimale nedbetalingstiden på 15 år. Når du skal velge et ordinært forbrukslån, vil enkelte lånetilbydere tilby deg lånerammer som gjør at du selv kan bestemme når du vil bruke pengene.

Trenger du ikke å låne et høyt beløp, så vil et smålån være et bedre alternativ. Med et smålån kan du låne opp til 75.000 kroner, noen få aktører tilbyr smålån opp til 100.000 kroner.

Den maksimale nedbetalingstiden på et smålån er som regel på 6-7 år. På grunn av større sjanser for mislighold av et smålån, vil prisen på lånet være høyere enn ved et forbrukslån.

Den siste typen lån vi tar for oss, er mikrolån. Disse lånene er maksimalt på 40.000 kroner, men det er mest vanlig å låne under 10.000 kroner på et mikrolån. Et mikrolån vil alltid variere i pris mellom de ulike tilbyderne. Denne lånetypen kan være veldig dyr, og er perfekt for deg som ønsker et lån på dagen. 

Flere varianter av forbrukslån

Man kan altså velge mellom flere typer forbrukslån. Den største forskjellen på disse er selve lånebeløpet. Et ordinært forbrukslåns hensikt er å bli benyttet til alle typer ting og prosjekter hvor man ikke har mulighet til å benytte et lån uten sikkerhet.

Eksempelvis er det mange som benytter et ordinært forbrukslån til større investeringer som kjøretøy eller oppussing av bolig. Mange velger også å benytte seg av forbrukslån for å starte opp en ny virksomhet.

Smålån er en god løsning for mindre kjøp. For eksempel har noen av dagens lånetilbydere startet opp som utleier av elektronikk og/eller hvitevarer før de ble en aktør av lån. Denne typen finansieringsløsning kan man også finne hos møbelkjeder eller andre som ønsker at kundene skal kjøpe produkter av dem selv som de egentlig ikke har råd til i dag.

Låne penger på dagen med mikrolån

Ønsker du å låne penger på dagen, altså få pengene utbetalt samme dag som du søker, så har de fleste benyttet seg av tilbydere som tilbyr mikrolån. Flere av disse tilbyderne kan tilby priser som er veldig høye, og som ikke kan forsvares av nødvendighetshensyn. Man kan ikke utelukke at flere av disse har kommet på markedet utelukkende for å tjene mye penger på kort tid.

Forbrukslån på dagen

Det finnes noen tilbydere av forbrukslån i dag som kan tilby muligheten til å låne penger på dagen, det betyr at du kan få pengene utbetalt samme dag. Disse aktørene tar som regel ikke bedre betalt selv om du ønsker lån på dagen, men lånets størrelse bestemmer hvilken effektiv rente du får da man gjerne har et fast etableringsgebyr.

Lær om forbrukslån med oss

 • Opptak av forbrukslån øker i takt med økende økonomisk usikkerhet og en stadig høyere styringsrente. Mange mennesker opplever nå at de trenger å ty til dette lånealternativet for å dekke både uforutsette utgifter og forutsette utgifter. Styringsrenten, som regulerer hvor mye banker betaler for å låne penger, har steget kraftig de siste årene. Imidlertid er…

  Les mer
 • Ved å ta opp et lån uten sikkerhet kan du bruke lånet på akkurat det du selv ønsker, og du trenger ikke å oppgi hva du skal bruke pengene på. Da kan du for eksempel bruket lånet til å kjøpe en bil med diverse ekstrautstyr. Søker du om et lån uten sikkerhet, som for eksempel…

  Les mer
 • Hvem eier EGENTLIG bilen? Du har møtt personen som hevder de eier bilen. Men gjør de egentlig det? Denne sjekken kan du gjøre selv, og den er fryktelig enkel. Du legger inn registreringsnummeret på bilen på Regnr.no, som kan hjelpe deg med å finne den reelle eieren av bilen. Spør etter ID fra den som…

  Les mer
 • Forbrukslån i jula

  Hvert år bruker nordmenn mangfoldige tusen kroner på julegaver, julemat og sosiale sammenkomster. Flere benytter kredittkort for å finansiere julens utgifter. Det er på papiret ikke noe problem, men det kan bli et problem hvis man ikke betjener lånet før den rentefrie perioden er over. Da burde man heller spurt banken om en betalingsutsettelse på…

  Les mer
 • Refinansiere

  Refinansiering er svært enkelt. Som oftest er det kun noen tastetrykk som trengs for å få dette på plass. Å ta opp et forbrukslån er den hyppigst brukte metoden på å samle kredittkortgjeld. Bakgrunnen for dette er gunstige rentebetingelser. Det er nemlig slik at renten på forbrukslån ofte er lavere enn kredittkortrenten. Derfor blir det…

  Les mer
 • Vi skriver om det siste innen forbrukslån

  Se alle blogg innlegg